Over ons

Willem en Marian de Vink zijn bedreven in creatieve communicatie: spreken voor groepen, schrijven, tekenen, ontwerpen. Ze geven met hun talenten onafgebroken uitdrukking aan hun liefde voor Jezus. Hun boeken gaan de hele wereld over en ze verzorgen spreekbeurten en trainingen in binnen- en buitenland. Daarin worden ze bijgestaan door een trouwe groep supporters…


Willem en Marian worden geïnspireerd door Jezus Christus. Creatieve middelen inzetten om zoveel mogelijk mensen te verbinden met Hem, daar is het hen om te doen. En daar zoveel mogelijk mensen bij inschakelen. Ze hebben voor hun activiteiten The Grace Factory opgezet en stichting Wereldtaal opgericht om hun initiatieven mogelijk te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat Gods genade mensen leert om van zichzelf en van anderen te houden. Ze zien het gebeuren – en daar gaan ze voor!

Boeken
Willem heeft veel succesvolle boeken op zijn naam staan, die door zijn vrouw Marian werden vormgegeven. De bekendste is het stripboek Jezus Messias, dat tot nu toe al in meer dan 110 talen werd uitgebracht. Verder bijvoorbeeld diverse dagboeken (Goede Genade is de bekendste) en de Tienerbijbel. Het boek Hemels Huwelijk, dat hij samen met zijn vrouw schreef, en Zeker weten! over het fundament van genade zijn de nieuwste. Sinds 2017 geven ze hun boeken uit in eigen beheer via The Grace Factory. Zie boeken.

Spreekbeurten
Willem geeft spreekbeurten voor uiteenlopende doelgroepen in binnen- en buitenland, over alle onderwerpen die je hier op zijn website vindt. Zijn voordrachten worden gekenmerkt door een heldere, eerlijke en doorleefde boodschap. Willem en Marian geven ook samen spreekbeurten over huwelijk en relaties. Ook leiden ze elk jaar een groepsreis naar Israël. Spreekbeurten aanvragen. Preken beluisteren.  Preken bekijken. Israëlreis.

Hemels Huwelijk
Willem en Marian hebben het Hemels Huwelijk Seminar ontwikkeld. Dat geven ze op verzoek in plaatselijke kerken. Ook versturen ze regelmatig een e-mail, de Hemels Huwelijk Hug. Ze spelen hiermee in op de grote vraag om versterking en verdieping van het huwelijksleven. Zie Hemels Huwelijk.

• Ontvang je zegen uit het werk van Willem en Marian de Vink?
• Wil je hun supporter worden en helpen om volop door te gaan?
• Leef mee via hun nieuwsbrief (vraag hem hier aan).

• Doneer een gift of geef een vaste bijdrage via hun stichting Wereldtaal: NL42 RABO 0355 7005 30

“Wij geloven dat de invloed van Jezus individuen, huwelijken en complete gemeenschappen gezond kan maken. We zien in ons werk de transformerende kracht van zijn genade.”
(Willem en Marian de Vink)

Ontwikkeling
Willem (geboren in 1957) begon al jong met spreken, schrijven en tekenen. De Jezus-strips die hij als tiener maakte deelde hij uit aan zijn klasgenoten. Zijn godsdienstleraar vroeg hem om de les te gaan verzorgen. Zo begon hij zijn loopbaan als publicist en prediker.
Van 1972-1989 werkte hij voor stichting Jong en Vrij, die toen geleid werd door evangelist Nico van Biljouw. Willem werd als illustrator  gevraagd, maar was al snel ook hoofdredacteur en uitgever. Meer dan tien jaar was hij verantwoordelijk voor het maandblad Jong en Vrij, de jaarlijks terugkerende Jong en Vrij Schoolagenda en het evangelisatiemaandblad Tegenstroom, dat onder scholieren werd verspreid en ook in het buitenland verscheen. Tegelijkertijd was hij leraar aan de Jong en Vrij Trainingsschool, een interne opleiding met gemiddeld 60 studenten per jaar, die hij ook twee jaar leidde en voorzag van een specialisatie voor creatieve communicatie en voor zending. Hij trouwde in 1980 met Marian van der Sprong. In 1981 werd hij oudste in de gemeente Jong en Vrij.
In 1989 ging hij werken als freelance spreker voor kerken, studentenverenigingen, jeugdevenementen en conferenties en als journalist en illustrator voor dagbladen, uitgevers, reclamebureaus en televisie. In hetzelfde jaar richtte hij met zijn vrouw Marian stichting Wereldtaal op om hun werkzaamheden te ondersteunen. Hij stopte namelijk al snel zijn commerciële werk om een stripverhaal over het leven van Jezus te gaan maken met de visie dat de strip een wereldtaal is.
In 1994 startte hij met André Veen Heavenly Quality. Onder dit label voor jonge christenen werden door stichting Opwekking magazines, cd’s en andere materialen uitgebracht. Met vrienden van Jong en Vrij en andere kerken ontwikkelde Willem tussen 1991 en 2001 het jongerenprogramma van de Opwekking Pinksterconferentie tot een compleet jeugdfestival, het HQ Event. Willem initieerde ook de landelijke actie Klas 2000. In samenwerking met Agapè, Opwekking, Tiener Toekomst, Youth for Christ en de EO kwam een project op gang om scholieren bekend te maken met de betekenis van Pasen. Honderden kerken adopteerden scholen in de wijk. Meer dan een half miljoen scholieren ontvingen HQ materialen en stripboekjes Jezus Messias Basic. In 2002 richtte Willem de HQ School voor Bijbel en Kunst op, een interne eenjarige opleiding die tot 2015 zou bestaan. Willem was van 1977-2006 onbetaald medewerker van stichting Opwekking. Van 2000 tot 2004 werkte hij bij stichting Agapè (Campus Crusade for Christ), waarvoor hij visie voor de stad ontwikkelde. Hij was er twee jaar directeur en vertrok met een burn-out.
Hij en zijn vrouw werkten daarna tussen 2007 en 2016 mee met Jong en Vrij om een aantal kerken  te stichten. Zij waren anderhalf jaar interim-voorgangersechtpaar van de gemeente in Den Haag. Eind 2016 namen ze afscheid van Jong en Vrij. Sindsdien werken Willem en Marian zelfstandig vanuit hun organisatie The Grace Factory en krijgen ze support vanuit hun stichting Wereldtaal.

Publicaties
Willem publiceerde in 1972 als veertienjarige zijn eerste strips in Jong en Vrij en Aktie. Die stripverhalen zijn onlangs gebundeld in het luxe album Stripverhaal Wereldtaal.  Niet lang daarna begon hij ook te schrijven.
Van zijn hand verschenen tot nu toe zo’n vijfentwintig boeken, die hij zelf illustreerde. Veel media-aandacht kregen het stripboek Jezus Messias (inmiddels naar schatting 1,5 miljoen exemplaren uitgebracht in 110 talen), zijn autobiografie Getekend, waarin hij zijn ontwikkeling als striptekenaar en de scheiding van zijn ouders beschrijft, en Dit is liefde, Vincent, waarin hij de invloed van Jezus in het leven van Vincent van Gogh laat zien. Graag gelezen worden ook zijn dagboeken (waarvan tot nu toe meer dan 35.000 exemplaren werden verkocht). De bekendste is Goede Genade, die al negen keer werd herdrukt. Verder is hij auteur van de populaire Tienerbijbel, die in 2016 ook in het Frans en Duits werd uitgebracht. Wow, zo ben jij! en Heroes zijn dagboeken voor tieners. Inspirerend producten voor echtparen zijn de Hemels Huwelijk Kalender 52x Samen en het boek Hemels Huwelijk, die hij samen met zijn vrouw Marian maakte. Het stripboek Jezus Messias is in ons land beschikbaar in het Nederlands, Engels, Chinees en Arabisch. Zeker weten! is hun nieuwste boek, over het fundament van genade. Hun uitgeverij The Grace Factory brengt deze boeken uit. Zie boeken.

Marian de Vink (1960) heeft als uitgever de dagelijkse leiding van The Grace Factory. Ook verzorgt ze de vormgeving van alle boeken.
Samen met Willem geeft ze Hemels Huwelijk Seminars. Verder verrast ze regelmatig mensen met een Hemels Huwelijk Hug.

Willem en Marian trouwden in 1980, hebben drie volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Hun woonplek is op het Noordereiland in hartje Rotterdam. Marian houdt van koken en mensen laten genieten van lekker eten. Haar favoriete kookboeken zijn die van Ottolenghi en Donna Hay. Willems hobby’s zijn muziek luisteren en lezen. Zijn favorieten vind je in zijn lijstjes.

 

Wil je op de hoogte blijven van de inspirerende activiteiten van Willem en Marian de Vink of hen ondersteunen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.