Dankbaarheid genereert zegen

Jezus nam de broden, sprak het dankgebed uit en verdeelde het brood onder de mensen die er zaten.
Johannes 6:11a

Oké, je bent vanochtend weer uit je bed gestapt. Ennn ... was je dankbaar voor een nieuwe dag? Je bent naar de wc gegaan. Heb je God gedankt voor de zegen dat je kunt plassen? Je verzorgde je lichaam. Was je blij met je levende lijf? Je ontbeet. At je dankbaar? Je zag je geliefden. Heb je je plezier daarom tot uitdrukking gebracht met een goeiemorgen, een knuffel, een gulle grijns?

Elke ochtend kun je weer ontdekken wat dankbaarheid losmaakt.

Jezus dankte voor het brood. Simpel brood. Dagelijks brood. En kijk: die dank verspreidde zich over de menigte. Ze werden verzadigd. Ze hielden zelfs over uit de overvloed van zegen die uit een eenvoudig dankgebed tevoorschijn kwam.

Er staat dat ze zoveel kregen als ze maar wilden (Joh. 6:11). Wat wil jij? Je kunt bij God nooit vrijmoedig genoeg zijn.

Onze Vader heeft er plezier in als jij er plezier in hebt. Hij vindt het geweldig als je Hem dankt. En als God zelf gezegend wordt, reageert Hij met een stortvloed aan zegen. Je ontvangt wat je maar wilt, tot verzadiging toe, en je houdt nog over ook. Dat geeft niet alleen glans aan je eigen bestaan, maar ook aan je omgeving. Let maar op!

Tip – Oefen in vragen en maak van danken een sport.