Echtheid – Hoe kwetsbaarder, hoe meer geliefd

We zijn voor heel de wereld, zowel voor engelen als mensen, een schouwspel geworden.
1 Korintiërs 4:9

Als het leven een podium is, dan sta je daar uiterst kwetsbaar op. Als je laat zien wie je bent en wat je kan, wat zullen de toeschouwers er dan van vinden? En wie kom je in de wandelgangen tegen met commentaar en kritiek? Ben je opgewassen tegen hun afwijzing? En tegen het idee dat je jezelf misschien wel teleur zult stellen? O, die angst voor de pijn …

Maar als er in het publiek nu één persoon zit die je grootste fan is? Eén die je geweldig vindt. Iemand die van je houdt zoals je bent. Voor wie je helemaal jezelf mag zijn. Die nooit zal zeggen dat je niet deugt. Iemand die je alleen maar aanmoedigt. Sterker nog, die in jou gelooft en dat bewezen heeft door zijn leven voor je over te hebben?

En stel dat je zo door die persoon in beslag genomen wordt dat de rest je niks meer kan schelen. Dat alleen zijn mening er voor jou toe doet? Dat je je puur en alleen door hem laat inspireren?

Dan kom je spontaan tevoorschijn zoals je bent. Je laat je door niets en niemand afremmen. Er komt geen angst voor afwijzing en teleurstelling bij je op.

Dit is het leven in Jezus’ aanwezigheid. Als je Hem een stoel in het publiek geeft, levert je kwetsbaarheid grote betekenis en vreugde op.

Wink – In de wereld moet je jezelf waarmaken; in Jezus maakt Hij jou waar.