Eenvoudig leven – Als de kledingkast gaat spreken

De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en alles overtreft.
2 Korintiërs 4:17

Wat bedoelt een man als hij in de kledingkast kijkt en zegt: ‘Ik heb niks om aan te trekken’? Precies: alles zit in de was.

En wat bedoelt een vrouw als ze daar staat en zegt: ‘ik heb niks om aan te trekken’? Juist: dat haar kledingkast vol hangt, maar dat ze niet kan kiezen.

Voor beiden, man en vrouw, kan het een vervelende routine zijn om voor de kledingkast te staan. Je moet je bezighouden met beslommeringen die je eigenlijk helemaal niet wilt.

We willen snel en meeslepend leven. Maar niemand kan om de kleine dingen heen. Sterker nog, jouw geluk hangt sterker af van je waardering voor het alledaagse, dan van macht, status of succes. Want juist in de kleine dingen wordt een beroep gedaan op jouw geduld, liefde en trouw.

Zie je niets moois en belangwekkends in routineklussen? Voelen ze als belemmeringen? Vergis je niet. Ze helpen je om te worden wie je bent en zijn dus ook een onmisbaar onderdeel om je dromen te bereiken.

Zet je hart in van die banale situaties maar eens wat vaker open voor Jezus. Laat Hem daarin spreken. Wie ben jij? Wat mag je van Hem ontvangen? Ook als je voor de kledingkast staat kun je gelukkig en dankbaar zijn.

Stiltetip – Neem weer goed de tijd voor Jezus. Adem diep in, houd vast en adem langzaam uit. Ontspan je in zijn tegenwoordigheid. Richt je op de kleine dingen en dank Hem ervoor. Weet dat er grote heerlijkheid achter ligt. Zie en zeg: ‘Dank U Jezus’.