Feestvreugde

En ze begonnen feest te vieren.
Lucas 15:24b


Wat weet je van het effect dat genade teweegbrengt? Heb je er wel eens iets van gemerkt? Genade mondt altijd uit in een feest. Het is God te doen om zijn en onze vreugde, die we samen vieren.

‘Want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden.’ De genade van de Vader wekt tot leven wat dood was, vindt terug wat verloren was, geeft energie wat uitgeblust was.

‘Deze zoon van mij!’

Wat een uitspraak; wat een onverdiende gunst, als God jou zo zijn kind noemt. Wie Gods genade ontvangt, wordt overstelpt door vreugde. Je ontdekt de Vader zoals Hij is. En daar bovenop alles wat Hij te geven heeft.

Gods genade komt met zegen. De zoon krijgt een mantel. Waar hij ook gaat: hij is bekleed met de waardigheid van de Vader. Hij krijgt een ring. Wat hij ook aanraakt: hij drukt er het stempel van de Vader op. En hij krijgt schoenen. De vrijheid die een slaaf op z’n blote voeten niet heeft.

Ontvang je Gods genade, dan ontvang je zegen die merkbaar is in je dagelijks leven. Let maar op: het raakt je humeur, je gedachten, je relaties, je lichaam, je studie, werk en zelfs je portemonnee. Dat vergroot de vreugde. God is met je. Zijn genade rust op je.

Ontvang je Gods genade, dan heb je veel om uit te delen. Gods Geest gaat werken en stroomt naar anderen toe. Je deelt spontaan de feestvreugde. Toch?