Groei – Je groeit dankzij standvastigheid

Laat uw standvastigheid niet varen, maar groei in de genade en in de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus (2 Petrus 3:17-18).

Standvastig = Als je volhoudt en niet opgeeft. Ook: ferm, volhardend, onwrikbaar, onwankelbaar, ongeschokt, onverzettelijk, bestendig, vast, duurzaam.

Lees bovenstaande bijbeltekst nog eens. Hoe groei je in genade? Door er standvastig in te blijven geloven en vast te houden wat je ervan weet. Wat weet je van genade? Dat Gods onverdiende gunst jou dankzij Jezus toekomt. Blijf daarop vertrouwen. Waak ervoor dat je niet gaat denken dat het van jou afhangt wat God wil doen.

Hoe groei je in kennis van Jezus? Door standvastig met Hem op te blijven trekken en Hem vast te blijven houden. Wat houd je dan vast als je Hem vasthoudt? Je redding. Dat niets wat jij bent of doet verloren gaat, maar juist helemaal tot bloei komt. Dat Hij instaat voor jouw ontwikkeling.

Heb je wel eens tegenslag? Krijg je kritiek over je heen? Val je jezelf tegen? Juist in moeilijke tijden zul je leren om standvastig te blijven in de genade en kennis van Jezus. Je zult merken hoe je er sterker uit tevoorschijn komt. Die groei komt trouwens niet alleen jezelf ten goede, maar ook de mensen aan wie jij gegeven bent. Standvastig groeien is echt leuk!

Stiltetip – Houd ook je stille tijd met Jezus vol! Mediteer op zijn Woord. Doorleef zijn genade. Leer Jezus beter en beter kennen. Ontspan je. Adem Jezus in en zijn Geest uit. Zie en zeg: ‘Ik ben van U. Ik groei in U’.