Groei – Jezus garandeert jouw groei

‘Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven.’ Johannes 15:4

Het grote thema van het scheppingsverhaal is zaad, zaad, zaad. Voor de vermenigvuldiging van al die schepselen met hun eigen aard is zaad voor nodig. Want God wil vrucht zien, de unieke vrucht van elk schepsel. Hij wil ook jouw vrucht zien. Vrucht, dat is waarom jij bestaat.

‘De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vrucht dragen en mijn leerlingen zijn’ (Johannes 15:8).

God wil dat je leven tot bloei zal komen. Zodat je van jouw unieke leven door kan geven. Wat vruchteloos is zal Hij wegnemen. Wat wel vrucht draagt zal Hij disciplineren en oprichten, zodat het meer vrucht gaat dragen.

‘Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt’ (Johannes 15:2).

Maar welke kracht veroorzaakt in dat zaad de vrucht? Groeikracht. En waar komt die vandaan? De groeikracht is altijd verbonden met een bron. Voor de ent is dat de rank. Voor de plant de grond. En voor jou? Jezus. Jouw groei, jouw bloei en jouw vrucht worden gegarandeerd door Hem.

‘Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen’ (Johannes 15:5).

Wink – Jouw redding heeft God snel en definitief geregeld, maar voor de vrucht in jouw leven neemt Hij alle tijd.