Hart – Een creatief hart

Mijn hart is gerust, o God, ik wil zingen en spelen.
Psalm 108:2

Kijk wie je bent met een gerust hart. Zo licht. Zo opgeruimd. Zo spontaan. De echte jij komt nu gemakkelijk tevoorschijn. En ook nog leuker dan je dacht. Vrijer. Creatiever. De spelende mens.
Rust in je hart geeft je nieuwe energie. Je voelt je als herboren.

Kijk hoe alles op gang komt: je lijf, je stem, je ideeënstroom. Ja, je zintuigen tintelen. Je wilt huppelen, zingen, spelen.

Wie zei er ooit dat problemen inspiratie geven? Nou, ze deden je hunkeren naar verdoving, je wilde ze overschreeuwen, ze dreven je tot waanzin. Maar nu je van ze bevrijd bent, komt er pas een vloed aan inspiratie los. Je kunt nu bij de bron van je hart komen. En man, wat gaat die stromen!
Wat een levensvreugde levert dat op. Je bent een plezier voor je omgeving, een zegen voor je familie en vrienden. Die heb je namelijk niet meer nodig om je tegen af te zetten of je boosheid op af te koelen. Nee, je bent niet langer geprikkeld, maar je kunt je voegen en juist aanstekelijk voor ze zijn.

Dus zing je het uit, waar dan ook. Speel je erop los, wat ze ook van je vinden. Je doet het voor God, want zijn genade heeft je zo ver gebracht.

Zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft (Kolossenzen 3:16).

Wink – Mensen met een gevoelig hart zijn bedoeld om gevoelig te zijn voor Jezus: ze mogen uitblinken in zich geliefd weten.