Liefde – God wil mensen: jou

‘Want de Vader zelf heeft jullie lief, omdat jullie mij liefhebben en geloven dat ik van God ben gekomen.’
Johannes 16:27

God wil kinderen. Omdat Hij de Vader is. Hij wil mensenkinderen die op Hem zullen lijken, omdat Hij als Vader met hen op wil trekken. Met ons, met jou.
Hij begon met Adam en Eva. Met hen wandelde Hij in de hof. Hij gaat verder met jou. Wanneer wandel jij met Hem?
Hoe komt het dat we ons zo gemakkelijk verstoppen voor God? Als Hij onze Vader is, voelen we ons dan wel zijn kinderen?

‘En ik dacht: Jullie zullen “vader” tegen mij zeggen, jullie keren je niet van mij af’ (Jeremia 3:19).

Mensen zullen zich verstoppen voor God als ze gaan eten van de verkeerde boom. Als ze gaan denken in goed en kwaad over zichzelf: ‘Ben ik wel goed genoeg?’
En over elkaar: ‘Ben jij goed of slecht?’
En over God: ‘Is Hij wel zo goed?’

Zodra we gedachten van veroordeling toelaten, schieten schuld, schaamte en angst in ons bewustzijn. En willen we liever ver bij God vandaan blijven. Dat gaat al zo sinds Adam en Eva.
Maar God blijft roepen: ‘Mens, waar ben je?’

Hij heeft ervoor gezorgd dat we ons niet meer hoeven te verstoppen. Jezus heeft alles wat tot verwijdering leidt tussen God en ons weggenomen. Hij heeft ons gerechtvaardigd. Goedgekeurd. Gekwalificeerd om net zo’n kind van God te zijn als Hij.

Maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God (1 Korintiërs 6:11).

Stiltetip – Weet je een geliefd kind van God, je Vader. Net zo geliefd als zijn geliefde Zoon, Jezus. Zie en zeg: ‘Ik ben geliefd’.