Rust – Jij in de hemel

Laten we dus zonder schroom naderen tot de troon van de Genadige, waar we telkens als we hulp nodig hebben barmhartigheid en genade vinden.
Hebreeën 4:16

God heeft Jezus de heerschappij gegeven over de hemel en de aarde. Hij heeft die gekregen ter wille van ons. Hij verschaft je vanaf de aarde direct toegang tot de hemel.

Stel je eens de mooiste plek voor die je kunt bedenken. Sluit je ogen en laat je door de engelen in helder licht daarheen meevoeren. Zodra je in de hemel bent, komt Jezus je tegemoet. Je voelt je zo blij, zo dankbaar, zo bevoorrecht. Je mag zijn waar Hij is. Hij neemt je mee naar het huis van de Vader. Daar komt Hij naast je zitten. Hij vertelt je hoe geliefd je bent.

‘Kijk naar deze littekens,’ zegt Hij. ‘Ik heb alles voor jou volbracht. Je zonden zijn je vergeven. Dankzij mijn bloed kan er niets tegen jou ingebracht worden. Daarom mag je altijd vrijmoedig bij Me komen als je hulp nodig hebt. Ik zal je altijd troosten en bemoedigen. Dat zal direct invloed hebben op jouw situatie op aarde. Kijk maar, we zitten hier samen op de troon van genade. Ik heers vanuit genade.’

Je mag je voorstellen dat Jezus zo met je omgaat. Omdat de Bijbel ons zo’n blik in de hemel gunt.

Jezus is de verhoring van het gebed dat Hij ons geleerd heeft, dat Gods wil zal geschieden, zoals in de hemel, ook op aarde (Matteüs 6:10).

Daarom is het goed dat je regelmatig in de hemel rondkijkt.

Stiltetip – Neem de tijd om je de hemel voor te stellen waar Jezus met jou samen is. Neem ook vandaag weer je half uur. Zie en zeg: ‘Ik rust in U’.