Stilte – Bidden is Jezus welkom heten

‘Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.’
Openbaring 3:20

Wat is bidden? Misschien dacht je dat je bij God moest aankloppen om zijn belangstelling te wekken. Misschien ging je er vanuit dat je een reactie bij Hem uit moest lokken. Maar het is andersom. Hij stond aan je deur en klopte. Hij noemde jouw naam en vroeg of je open wilde doen. Hij wilde graag aan jouw tafel komen zitten, zei Hij. Om samen met jou te eten.

Je mag zijn initiatief beantwoorden. Als je Hem bij je deur ziet staan, mag je Hem binnenlaten. Hij wacht geduldig tot je Hem aandacht geeft. Tijd ook. Verwondering. Dan vervult Hij je met zijn liefde.

Echt, het is fijn om tijd met Hem door te brengen. Regelmatig momenten van stilte in zijn bijzijn te nemen. Dan zit je, wandel je, zing je samen. Soms is het net als bij een maatijd voor twee, hoe je samen geniet. Op die momenten bevestigt Hij dat Hij er altijd voor je zal zijn. Dat geeft je rust, ook als je met andere dingen bezig bent.

Omdat Jezus bij je aanklopt, mag je Hem in je hart sluiten. Hem daar ontmoeten. In de stilte ja tegen Hem zeggen. Bidden is ja zeggen.

Stiltetip – Lees de bijbeltekst nog eens goed. Zeg ‘ja’ tegen Jezus als je vandaag weer het Jezusgebed bidt (kijk nog eens naar de instructies van gisteren). Zeg: ‘Jezus’.