Verbondenheid – De gemeente van Jezus

‘Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’
Johannes 13:35

Wat heeft de gemeente van Jezus ons te bieden?

• De gemeente van Jezus heeft maar één kenmerk: Jezus’ liefde. Daarom is zij een nuchtere gemeenschap: die liefde mag hier en nu blijken.
• De gemeente van Jezus hanteert dan ook maar één maatstaf: we zijn op de goede weg als we zijn liefde ontvangen en doorgeven.
• De gemeente van Jezus is ook een bevrijdende gemeenschap: we worden vrijgemaakt om elkaar lief te hebben. Want hebberige mensen leren om weg te geven. Overgevoelige mensen raken hun stekeligheden kwijt. Bekrompen mensen worden ruimhartig. Mensen die altijd vanalles moesten zijn nu ontspannen.
• De gemeente van Jezus is een warme en hartelijke gemeenschap, die zich onderscheidt van de wereld rondom zich. De liefde wordt hier beschermd en levend gehouden door respect. Er heerst een diep ontzag voor God en een oprecht eerbetoon aan iedereen die namens Hem dient.
• De gemeente van Jezus is het bewijs van Gods bestaan en van Jezus’ gelijk. Iedereen die deze gemeenschap binnenkomt, wordt door zijn liefde aangeraakt en aangestoken.

Ook jij vindt hier de verbondenheid die je ten diepste zoekt, de genezing en bevrijding waarin je opbloeit, het ontzag dat je tot verwondering en aanbidding leidt.

Wink – Ik houd zielsveel van de gemeente: Jezus in mij voelt zich aangetrokken tot Jezus in de ander.