Wijsheid – Verlangens in een vervuld leven

Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt.
Psalm 37:4

Wie ben jij? Wat heb je nodig? Wat leeft er in je?

Misschien wil je tot rust komen. Misschien verlang je naar een stabiele vriendschap. Of een veilige omgeving. Het kan zijn dat je juist meer avontuur wil. Een uitdagender leven. Of dat je talenten succesvol tevoorschijn zullen komen.

Jezus weet ervan. Hij woont in je hart. Hij waardeert en eert je hartsverlangens. Hij kan je helpen om ze onder ogen te komen zonder dat je er bang voor hoeft te zijn of je ervoor hoeft te schamen. Hij brengt je bij je hart.

Maar belangrijker dan je verlangens is Hijzelf. Hij wil niet dat je pas gelukkig zult zijn als je verlangens vervuld worden, want er zijn altijd weer nieuwe verlangens. Hij is nu al jouw geluk. Hij bevestigt je en laat je weten hoe geliefd je bent. Geloof je dat? Dan leef je een vervuld leven.

Een onvervuld leven zegt: ‘Het is goed, als …’
Een vervuld leven zegt: ‘Het is goed, omdat …’

Wat God aan verlangens in je hart heeft gelegd wil Hij je graag geven. Maar nooit buiten degene om die in je hart woont: Jezus, jouw vervulling. Het is al goed, omdat je Jezus hebt.

Ben je vol van Hem, dan zul je de verlangens die in vervulling gaan als genade ervaren. Ze zijn een bonus, als iets om van te genieten, maar zonder dat je leven ervan afhangt. Je was al gelukkig!

Wink – We vinden onze vervulling in God – of helemaal niet.