Dit is liefde, Vincent (Uitverkocht)

Cover Tienerbijbel DEF_7.indd448 blz. Uitgave Barnabas, 2013

Vincent van Gogh leed zijn leven lang aan angst voor veroordeling. In zijn schilderijen zie je zijn hunkering naar verbondenheid terug. Twee maanden voor zijn tragische dood schilderde hij de barmhartige Samaritaan. Hij zag Jezus erin, maar had zelf ook zo’n Samaritaan willen zijn. Willem de Vink maakt in dit boek duidelijk dat genade mensen bevrijdt uit de spiraal van uitsluiting en veroordeling. Hij opent een visie op wereldwijde vrede met behulp van voorbeelden uit de politiek, literatuur, kunst en zijn eigen leven. Het boek eindigt met een aangrijpende brief aan Vincent. € 9,95

Bekijk de pdf.

 

Reacties:

• ‘Vincent uit. Erg onder de indruk. Wat leest het als een ontlading, die brief waarmee het boek besluit! Willem de Vink is met recht een Homo Universalis.’ (Rob van der Linden, auteur, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.)

• ‘Tekenaar, schrijver en spreker Willem de Vink legt aan de hand van het leven van Vincent van Gogh de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan uit. Bovendien laat hij zien hoe Vincent van Gogh gegrepen was door Jezus.’ (Charisma Magazine)

• Veel en veelzeggend boek. Boeiend hoe je de zoektocht naar erkenning van Vincent van Gogh koppelt aan de moeizame relatie met zijn ouders. En de gevolgen daarvan in zijn relatie tot anderen, zichzelf en dat ene schilderij. C.V.

• Ik ben onnoemelijk blij met dit boek, dat de rijkdom van de genade centraal stelt. Genade geneest. Ook mij. Ik heb zelf heel veel te maken gehad met schuld en schaamte. Durfde er niet te zijn. Niet te bestaan. Kreeg een enorme sociale fobie, die een heel groot deel van mijn leven heeft bestempeld. Dank voor het duidelijke verhaal. Ik ben er heel blij mee. A.L.

• Ik zit midden in een periode van acceptatie. Ik ben bezig met mijn zoektocht naar mijn biologische ouders, dit kost veel energie, helaas negatieve, maar ik probeer Gods genade hierin te vinden. De boodschap dat je er toch mag zijn raakt me enorm. M.P.-T.

• Ik moet denken aan mijn kunstzinnige broer die vastloopt in het leven. Ik wil hem dit boek geven. Ik bid dat hij Jezus mag leren kennen zoals Hij werkelijk is. En dat de roep ‘Hou van mij,’ die ik bij hem zo duidelijk zie, beantwoord wordt. R.H.

• Ik heb zo’n diepe bewondering voor Vincent van Gogh en nu ook voor Willem de Vink. Omdat ik zoveel van mijn leven in hun herken. Ik ben 55 jaar en ben al 10 jaar depressief. Vele behandelingen in de psychiatrie gehad. Mag ik er zijn? L.H.

• Ik las het boek met het schilderij van Vincent voor mij op het scherm. Zelf hou ik ook erg de schilderijen van Vincent. Het is fantastisch het verhaal erachter te leren kennen! E.J.B.