Eenvoudig leven – Vogels leren je te vertrouwen

‘Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen?’
Matteüs 6:27

Laat je je geluk afhangen van geld, dan is geld de baas over je. Het zal altijd een bron van zorgen zijn.

’Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon’ (Matteüs 6:24).

Maar is God de baas in je leven, dan neemt Hij al je zorgen weg. Je mag erop vertrouwen dat Hij je de voorspoed geeft die je nodig hebt voor een goed leven. Geloof je het niet? Je hoeft er alleen maar voor naar de vogels te kijken.

‘Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?’ (Matteüs 6:25-26).

Er is nog nooit een vogel doodgegaan van de stress van werk, belastingaanslagen of procedures van instanties. Zie je een vogel, zeg dan: ‘Dank U Heer, dat hij onbezorgd leeft en dat ik nog onbezorgder mag leven, omdat ik veel meer waard ben’.

Stiltetip – Jij wilt niets liever dan beseffen hoe geliefd je bent. Dat weet je in Gods aanwezigheid. Zie en zeg: ‘U houdt van me’.