Hemel – De dood zit je niet langer op de hielen

Geniet van alle dagen die God je heeft gegeven. Prediker 9:9b

We voelen allemaal de druk dat ons leven eindig is. De tijdsdruk van de dood maakt dat je een identiteit wilt ontwikkelen om te worden wie je het liefst zou willen zijn. Maar het vooruitzicht op de dood maakt je onrustig en angstig. Diep vanbinnen weet je dat het je nooit zal lukken. Maar ja, de dood is een harde leermeester: je kunt het leven niet voor lief nemen. Dus ploeter je door, ook al zal het op het eind allemaal zinloos zijn.

Ik zag in dat het allemaal maar lucht en najagen van wind was (Prediker 2:11b).

Tenzij je Jezus kent. Hij neemt jouw verlangen om iemand te zijn serieus. En hij heeft ervoor gezorgd dat de dood daar geen invloed op heeft. Jij zult worden wie je graag wilt zijn. Als je niet precies wist wie je wilde worden, laat hij je zien dat je het liefst zou willen zijn zoals hij. Ken je Gods genade, dan snap je dat je daar niet voor hoeft te ploeteren. Je mag God zijn werk laten doen. Hij verandert je naar het beeld van Jezus. En wat nu niet klaar komt, zal alsnog gebeuren als Jezus terugkomt.1

De eindigheid van je leven is geen probleem meer. Je kunt ontspannen leven. God zal ervoor zorgen dat het goed komt met jou. Dus kun je genieten van elke dag!

1 1 Joh. 3:2