Hug 26 – Persoonlijk

Wij geloven in het huwelijk! Ja, dat had je inmiddels wel door. Deze keer ons persoonlijk verhaal en de reden waarom we jullie zo graag willen inspireren.

We waren naïef, maar vol goede moed toen we trouwden. Willem tweeëntwintig, Marian negentien. Onze ouders hadden allebei een problematische relatie. Ze zaten elkaar meer dwars dan dat ze elkaar ondersteunden. We hadden thuis niet geleerd hoe een man en vrouw een veilige en liefdevolle relatie kunnen hebben. We moesten dat samen gaan uitvinden, ontdekken wat intimiteit was en hoe we elkaar konden laten weten dat we van elkaar hielden.

We hadden allebei wel in Jezus een bron van liefde ontdekt. Daar hadden we vertrouwen in. Een van de belangrijkste lessen die we gaandeweg leerden was dat als God van ons houdt, we ook van onszelf mogen houden. Dat valt nog niet mee, daar heb je echt geloof in Gods genade voor nodig. Maar wat een kracht zit er in dat geloof! Want ben je vol van die liefde, dan kun je die doorgeven.

Wij hebben geworsteld met vergeving, met liefde en respect voor elkaar. En toch… lastige situaties dreven ons niet uit elkaar. Door te blijven kijken naar hoe Jezus met ons omgaat, leren wij hoe we met elkaar mogen omgaan en ons aan elkaar mogen overgeven.

Onze kinderen zijn onze grootste fans in onze onderneming in het Hemels Huwelijk. We horen regelmatig dat we een bron van inspiratie voor hen zijn. ‘Vertel maar zoveel mogelijk over jullie huwelijk’, was de aansporing van onze dochter.
En we doen dat graag! Want we gunnen jullie het geluk, de veiligheid, het plezier om samen stevig in het leven te staan! Jullie zijn van harte welkom op het Hemels Huwelijk Seminar!

Hug, Willem en Marian