Meer openbaring, meer liefde

‘Wie van deze twee zal hem de meeste liefde betonen?’

Lucas 7:42

Stel dat jij de auto van je vader in de prak rijdt en je broer zijn fiets. Je vader scheldt jullie vervolgens allebei je schuld vrij. Wat denk je: wie van jullie zal het hardste naar je vader toe rennen om hem te bedanken?

Stel dat jij een maand door je moeder verzorgd wordt omdat je ziek bent en je broer een dag. Wie zal haar het innigst omhelzen?

Stel dat je buurman jou uit het vuur redt omdat het huis in brand staat en je broer uit de waterstraal van de brandweer. Wie zal de sterkste band met die buurman houden?

Misschien heb je er geen idee van uit hoeveel schuld je door God bent vrijgesproken. Misschien besef je niet hoe ernstig de zonde is waarvan Hij je geneest. Misschien ken je de dreiging niet waaruit God je heeft gered.

Maar kijk je naar Jezus aan het kruis, dan weet je het. Zo dik stond je in de min bij Hem dat Jezus dat allemaal op zich moest nemen. Zo ernstig was jouw kwaal dat Hij er zo aan toe was. Zo bedreigend was jouw situatie dat Hij het tussen hemel en aarde uit moest schreeuwen.

Hoe meer je naar Jezus kijkt, hoe meer dankbaarheid, liefde en bewondering je voor Hem op voelt komen. En hoe meer je daarvan wilt delen met anderen.

Lucas 7:36-50