Reacties van deelnemers

“We hebben zoveel aan het Hemels Huwelijk Seminar gehad! Het besef hoe je kunt communiceren en luisteren als wolf of schaap is nog steeds zo praktisch. En het elkaars hart niet betwijfelen, die tip helpt ook. Soms vergt het in ons huwelijk een keuze en ook zelfbeheersing om niet boos te worden of zo, of om juist niet te zwijgen. Dit hulpmiddel is echt zo fijn.

En het voegen naar mijn man heeft voor mij (als kipje-de-voorste die gewoon sneller denkt dan haar man) echt geniaal uitgewerkt. De ander uitnemender achten dan jezelf. Ik zie alle voordelen van voegen en je man eren in ons huwelijk terug. Dat is echt een geheim dat je samen mag ontdekken. En nu vind ik het echt heerlijk! Het heeft al een heel aantal keren supergoed uitgewerkt dat we zijn visie op het huwelijk volgen. Gelukkig heeft mijn man altijd het beste met mij voor en heb ik inspraak. Hij acht mij weer hoger dan zichzelf en luistert weer graag naar mij. Maar uiteindelijk neemt hij de eindbeslissing. Zoo heerlijk!
Heel praktisch zien we dat nu terug in de koop van een huis en alle beslissingen die hierin genomen moeten worden. Als hij ook weer bij onze Hemelse vader te rade gaat komt het voor ons samen altijd goed uit.
En wat ik geleerd heb van Hemels Huwelijk is dat je Jezus in de ander mag zien (dat is voor mij niet zo moeilijk). En ook dat de Heer alles uiteindelijk uitwerkt in de ander, dat je dus de ander zelf niet hoeft te veranderen. Dus bidden voor elkaar is hierin een belangrijke sleutel.
Ik zie zoveel stellen die volgens het principe ‘doe ik iets voor jou, doe jij iets voor mij’  leven. Je moet echt de moed hebben dit te doorbreken.
Het driehoekje, dat als beiden naar Jezus kijken je dan dichter bij elkaar komt is zo’n waarheid. Dit heb ik ook al heel vaak als voorbeeld mogen gebruiken in gesprekken met anderen.

Wij zijn vastbesloten om van alle facetten van ons huwelijk te genieten. Zo hebben we toen ook de eye-opener gekregen om gewoon oppas te regelen en meer samen dingen te ondernemen. We gaan nu bijna elke maand naar de sauna. Heerlijk ontspannen en gelijk tijd voor leuke en goede gesprekken. Helpen in de kerk en voor mensen zorgen is ook heel bijzonder om samen te doen. Je hebt er echt profijt van als je goed op elkaar ingespeeld bent. Mijn man zet ’m voor, ik kop ’m in, of andersom. 

Klinkt een beetje als succes story, maar het is niks van ons en echt alles dankzij Jezus. Hij kan en wil nog veel meer voor ieder huwelijk. Als huwelijken sterker worden, wordt de kerk ook nog sterker. Gaaf!”

Hans en Mijke

Wat enorm gaaf iedere Hemels Huwelijk Hug! We hebben ook zoveel gehad aan de cursus. Er is meer begrip en geduld voor elkaar, zo belangrijk in onze drukke levens met werk en jonge kinderen! Heel mooi dat we dit van de Heer en jullie mochten leren.

“Dit seminar was ten eerste leuk om samen te doen en we hebben daarnaast ook veel inzichten meegekregen. Ook al dachten we, goh we hebben een goed huwelijk tien jaar al fijn met elkaar, er zit echt nog zoveel meer in!”

Dit was het begin van een grootse verandering! Ons huwelijk loopt nu weer lekker soepel en we zijn heel veel dichter naar elkaar gekomen. We zien elkaars hart veel meer en hebben het weer heel gezellig samen.

“De avond over ‘genadetaal’ heeft diepe indruk gemaakt. De vrucht hiervan is dat we in gesprekken meer kunnen zien waar het fout gaat, bewust anders gaan luisteren of het daar juist over gaan hebben. Hier valt ook nog veel te leren! Maar het is wel echt in ontwikkeling. Voorheen waren we in onze gesprekken vaak vijanden. Ik werd daar echt verdrietig van, of boos. En ik wist ook niet hoe ik het om moest keren. Ik merk nu dat de gesprekken anders zijn. Er is een bewustzijn bijgekomen om te praten over onze behoeftes, onze gevoelens en er ook naar te luisteren. Heel belangrijk!”

Dit seminar is voor ons levens veranderend geweest. Er is als het ware een sluier weggehaald zodat we meer zich hebben gekregen op de genade. De genade komt ook veel meer binnen. Zij: “Het voelt voor mij zo vrij in mijn gedachten. Ik hoef niet overal wat van te vinden. Ik hoef geen oordeel te hebben over iets dat anderen wél of niet doen. Hoef mezelf ook niet aangevallen of schuldig te voelen. Ik merk wel dat het een proces is. Het is een jarenlang patroon in mijn leven geweest, maar ik wil niet meer terug nu ik dit geproefd heb.”

“De manier waarop jullie het organiseren is voortreffelijk. De locatie, de ontvangst, de verzorging waren geweldig. We hebben ook genoten van de contacten met andere stellen, zowel met mensen van onze leeftijd als jongeren. Het is verbazend hoe snel er een heel goede band ontstaat en hoe open je met elkaar over deze dingen in gesprek raakt.”

We hebben het seminar als een fantastische investering ervaren vol van levenslessen. Onze ogen zijn geopend voor de mogelijkheden van een grotere verdieping is ons huwelijk, dat we nu vol enthousiasme tegemoet gaan.
Het inzicht dat de vrouw telkens nodig heeft te horen dat ze prachtig is, vinden we ook waardevol om direct door te geven aan onze dochters. Dit gaat dus verder dan ons huwelijksleven en maakt nu deel uit van ons gezinsleven.

“We hebben erg genoten van het stuk onderwijs uit de Bijbel. Heerlijk om daarin ondergedompeld te worden. De Genade was voor ons niet nieuw, het kwam juist op het goede moment. Wij staan 100% achter dit seminar en hebben dit seminar al meerdere keren onder de aandacht gebracht bij verschillende koppels. We denken dat het zeker een verrijking is voor huwelijken en dat werkt door naar de kinderen en ook naar de gemeente toe. Gezonde huwelijken geven een gezonde basis, een verrijking voor de kinderen, het geeft een gezonde kerk en een gezonde maatschappij.”

Wij vonden het heel gaaf om met een Hemels Huwelijk Seminar mee te doen en denken er vaak aan terug! Je wordt er blij van als je ‘genadetaal’ spreekt en de ander ook! De teksten uit Hooglied spreken we nog regelmatig uit, mijn man is hier heel goed in! (Had ik niet verwacht. :-))
Maar … de hugs die we toegestuurd krijgen vinden we heel bijzonder. Dat hebben we echt nodig, het zijn allemaal cadeautjes uit de hemel!