Rust – Mediteren doen we allemaal

Let the words of my mouth and the meditation of my heart be acceptable in Your sight, O LORD, my strenght and my Redeemer.
Psalm 19:14 (New King James Version)

Misschien ben je wel aan dit boek begonnen, maar heb je nog niets gedaan met de tips om in Gods aanwezigheid stil te worden en te mediteren. Misschien vind je mediteren eigenlijk niks voor jou.

Nou, dat vond Michelle ook. Totdat ze erachter kwam dat ze eigenlijk juist heel gemakkelijk mediteert. Luister maar hoe ze dat ontdekte.

‘Laatst begonnen we thuis de dag met ruzie. Mijn man vertrok met een dreun van de deur naar zijn werk, terwijl ik driftig mijn smoothy stond te shaken. De rest van de dag spookte er vanalles door mijn hoofd – onderweg, tijdens mijn werk en zelfs op het toilet. Ik had me al die tijd zo lopen opvreten, dat ik ‘s avonds alles eruit knalde. Al mijn frustraties kwamen eruit.’

Ben je benieuwd wat dit volgens haar met meditatie te maken had? Laat het haar maar vertellen.

‘Nou, je moet weten dat die ruzie de hele dag door mijn hoofd was blijven spoken. En ineens wist ik het. Ik was verdorie de hele dag aan het mediteren geweest!’

Michelle heeft gelijk. Mediteren is je gedachten bepalen bij één ding. Dat doen we allemaal van tijd tot tijd. De vraag is wat je in je gedachten toelaat. Waar concentreer je je op?
Michelle besloot dat ze haar meditaties beter kon richten op degene die haar zijn bovennatuurlijke vrede aanbiedt. En raad eens wat? Haar tijden met Jezus gingen de sfeer in huis bepalen!

Stiltetip – Kom weer tot rust bij Jezus. Concentreer je op Hem. Neem er een half uur voor. En maak je niet druk als je gedachten afdwalen. Je bent toch wel bij Hem die onvorrwaardelijk van je houdt. Zie en zeg: ‘Ik kom tot rust bij U’.

Wink – Rust begint vanbinnen: rust is Jezus in jou.