Is de genadeboodschap welkom?

Er is geen ander evangelie.
Galaten 1:7a


Als je van de week in de kerk hoort aan welke regels je je moet houden om erbij te horen, hoor je niet het evangelie. Je kunt dan net zo goed in een moskee gaan zitten, waar wetten en regels je een veilig gevoel geven.

Als je hoort over normen en waarden en burgerfatsoen, die je tot een goed mens moeten maken, hoor je niet het evangelie. Je kunt dan net zo goed in het parlement gaan zitten, waar getobd wordt over de verloedering van de maatschappij en het herstel van normen en waarden. Als je over Gods oordeel hoort en dat je van alles moet doen om dat te ontlopen, hoor je niet het evangelie. Je kunt dan net zo goed naar het Oude Testament terugkeren en net doen of Jezus nooit is gekomen.

Het goede nieuws dat geloof wekt, is het evangelie van genade (Han. 20:24). Dat moet klinken in onze kerken, anders worden we niet gevoed met het vertrouwen en de zekerheid die God ons in Jezus wil geven.

God heeft ons geroepen door de genade van Jezus. Die genade moet gepredikt worden, want hoe kun je geloven als je dat niet hoort (Rom. 10:14)? Mensen die veroordeling prediken, of wetten en leefregels, moeten een ander podium kiezen, maar horen niet thuis in de kerk van Jezus Christus.

De Bijbel zegt dat wie een ander evangelie predikt, vervloekt is (Gal. 1:8, 9). De vloek van de zonde blijft dan rondspoken. Maar Hij zegt ook: ‘Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen’ (Rom. 10:14-16).

Is het goede nieuws, het evangelie van genade welkom?