Geniet van Gods liefde

Van uw liefde, HEER, wil ik eeuwig zingen.
Psalm 89:2

Je kunt het niet vaak genoeg horen: God houdt van jou! Hij heeft ons geschapen om van ons te houden. Hij wilde dat we zouden stralen, zouden genieten en vol zouden zijn van zijn liefde. En dat mag je zijn, omdat Hij daar alles voor gedaan heeft. Kijk naar Jezus en je weet het.

Jezus’ liefde is agapè-liefde. Geen eros-liefde; dat is lichamelijke liefde (al doet Jezus’ liefde ook jouw lichaam goed). Geen philios-liefde; dat is vriendschappelijke liefde (al noemt Hij jou ook zijn vriend). Nee, Jezus verovert ons met zijn agapè-liefde: zijn unieke, pure, belangeloze, gevende liefde, vol van genade.

Die liefde is onvoorwaardelijk: ‘Kom, koop voedsel zonder geld, koop wijn en melk zonder betaling’ (Jes. 55:1).

Die liefde is onuitputtelijk: Ik belijd: uw liefde houdt eeuwig stand (Ps. 89:3).

Die liefde is onvernietigbaar: Ik ben ervan overtuigd dat (… niets!) ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer (Rom. 8:38-39).

God geniet het meest van ons als we het meest van Hem genieten. Als een verliefd stel, ja. Zo mag je dat zien, want zo ziet de Bijbel het ook. Als God naar beelden zoekt voor die bijzondere liefde tussen Hem en ons, heeft Hij het maar wat graag over een bruidegom, zijn bruid en hun huwelijksfeest.

Zie je het al voor je? Geniet je mee?