Hemel – Bidden is jouw hemelmoment

Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God. Psalm 84:4b

Jij hebt de hemel in je. God woont met zijn Geest in jou. Daarom kun je zomaar de hemel binnenwandelen. Je mag het je voorstellen. Als je bidt, mag je het voor je zien.

Zoek een plek op waar je niet gestoord wordt. Ga zitten en open je hart. Breng je lichaam tot rust: sluit je ogen, haal rustig diep adem en ontspan je. Neem de tijd.

Stel jezelf de mooiste plek voor die je maar kunt bedenken. Een plek van rust en vrede. Daar zie je een stralende persoon. Hij keert zich naar je toe en opent zijn armen. Je gaat rustig bij hem zitten.

‘Jezus,’ zeg je. Alleen maar: ‘Jezus, Jezus.’

Jezus is een en al aandacht voor je. Er stroomt een warme gloed door je heen. Je bent vol dankbaarheid en liefde. Eigenlijk hoef je niets te zeggen, hij weet alles al. Dit is je hemelmoment. Hier ben je thuis.

Dan begint hij te praten. Hij vertelt je wie hij is en laat je de littekens in zijn handen zien. Hij vertelt je ook hoe hij over je denkt. Je bent verbaasd dat hij zo blij met je is. Hij geeft je zijn aanwijzingen. Alles wordt helder voor je.

Je voelt je gesterkt. Je zou zomaar weer aan de slag kunnen gaan. Maar liever blijf je nog even in dit hemelmoment. In de vreugde van Jezus en jij samen.