Hemel – Is de hemel saai?

‘Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.’ Johannes 10:10b

Mensen die denken dat de hemel saai is vinden waarschijnlijk dat God saai is. Maar God is sprankelender, enerverender en avontuurlijker dan alles in heel zijn schep- ping. Hij is er de bedenker van. Sommige mensen denken dat zondigen leuker is dan in de hemel heilig te zitten zijn. Maar met zondigen doe je altijd jezelf en de ander tekort. De zonde leidt tot de dood (en dat is pas saai).

De hemel is verrassend anders. Niets zal nog onderhevig zijn aan verderf of verval.1 Er is geen gezwoeg meer.2 Er is geen pijn, verdriet en geklaag.3 Ja, we zullen in de hemel rust vinden. Maar weldadig genieten is wat anders dan saai leven. We zullen trouwens ook als koningen heersen. Hoe saai is dat!

De hemel kan vooral nooit saai zijn omdat we daar met Jezus zullen optrekken. Hij is de meest interessante persoon in het universum. Degene die dieper ging dan ieder- een, maar hoger uitkwam dan wie ook. En hij deelt zijn heerlijkheid met ons.

Jezus komt met overvloed van leven in ons leven, nu al.4 Iedereen die met hem optrekt weet hoe hij is en dat daarom de hemel alleen maar geweldig kan zijn.

1 Mat. 6:20; 2 Op. 14:13b; 3 Op. 21:4; 4 Joh.10:10