Hemel – Wat als er geen leven na de dood zou zijn?

Dan zullen we altijd bij hem zijn. 1 Tessalonicenzen 4:17b

Ik sprak met een buurjongen over leven en dood. We zaten buiten op ons eigen bankje voor onze deuren aan de kade. Hij was wel nieuwsgierig naar de hemel, maar hij had ook zijn bedenkingen. ‘Voor mij hoeft er niks te zijn na de dood,’ zei hij. ‘Het lijkt me eigenlijk wel mooi afgerond als straks alles voorbij is.’

Meer mensen denken er zo over. Maar waar is het leven dan goed voor geweest? Gaat alles zomaar verloren? De goede momenten, hebben die eigenlijk geen waarde? De slechte, doen die er niet toe? En als je geen verantwoording hoeft af te leggen, wat maakt het dan uit hoe je leeft?

Mensen weren de gedachte aan de dood en of er iets na komt graag af. ‘Ik weet het niet,’ zei mijn buurjongen. ‘En ik vind het wel goed zo.’

‘Ik vind iets anders wel goed,’ zei ik. ‘Ik weet dat Jezus mijn beste vriend is en dat ik hem straks zal zien. Daar kijk ik naar uit.’

Ja, ik zal Jezus zien en daar ben ik blij mee. Maar hoe zullen anderen zijn komst ervaren? De Bijbel maakt duidelijk dat het moment dat Jezus zal verschijnen een heftig moment zal zijn. Ook voor mijn lieve buurjongen.