Hemel – Heb je zin in de hemel?

Wat heeft licht met duisternis te maken? 2 Korintiërs 6:14b

Er is veel duisternis om ons heen. Geen zon of lamp kan de duisternis die in de wereld heerst verhelpen. Veel van die duisternis zit ook in onszelf. Kijken we daar- naar, dan lijken we wel een diepe, donkere put, waarin we telkens weer terugvallen. Alsof we daar thuishoren, in die duisternis. Totdat we Jezus’ licht toelaten. Dan worden we kinderen van het licht.

‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft’ (Johannes 8:12b).

Het licht waarin je met Jezus mag wandelen richt zich op een stralende toekomst. De hemel is je toekomst. Daar is God zelf ons licht.

Het zal er geen nacht meer zijn en het licht van een lamp of het licht van de zon hebben ze niet nodig, want God, de Heer, zal hun licht zijn (Openbaring 22:5a).

De hemel is geen gek idee. Geen onzin. We hebben haar licht nodig. Nu al. De hoop, de zekerheid, de positieve inspiratie. Het licht van de hemel is aantrekkelijk. Als Jezus het licht bij je heeft aangedaan, krijg je zin in de hemel.

Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen (Efeziërs 1:18).