Hemel – Wat is het effect van de hemel?

Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen. 1 Korintiërs 2:9b

Gods liefde voor ons zorgt voor verrassingen. Ben je er klaar voor om ze te zien? Ben je klaar voor de hemel? Wil je je laten meenemen?

Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft (1 Korintiërs 2:9b).

Heb je in de hemel rondgekeken, dan heeft dat effect op je dagelijkse bestaan.
Je staat Gods Geest graag toe om ruimte in je hoofd te maken voor nieuwe, op- beurende, hoopvolle denkbeelden. Dat is zijn creatieve, scheppende werk. Hij wak- kert de verbeelding aan. Hij vergroot je voorstellingsvermogen. Hij helpt je een weg te vinden uit dilemma’s, je te richten op oplossingen buiten de gebaande paden. Hij daagt je uit om verder te kijken dan waarmee je vertrouwd was of waarin je vast zat. Hij verrast je met onvoorziene mogelijkheden. Hoopvolle vergezichten. Praktische oplossingen. Wonderen.

Gods Geest is een enorm creatieve kracht die je vanuit de hemel wordt gegeven. Hij verbindt je met de perspectieven van de hemel. De hemel vertelt je dat er veel meer mogelijk is dan je dacht.

Ik zal mijn Geest uitgieten over al wat leeft. Jullie zonen en dochters zullen profeteren, oude mensen zullen dromen dromen, en jongeren zullen visioenen zien (Joël 3:1b).

1 Joh. 17:11; 2 Hand. 3:21; 3 Op. 7:9b