Hemel – Wat je moet weten over doodgaan

De liefde zal nooit vergaan. 1 Korintiërs 13:8a

We weten niets van de dood. Behalve dat hij er is, in miljarden. Omdat alles wat leeft weer doodgaat. Ook weten we dat ieder mens helemaal alleen sterft. De dood is het meest eenzame moment: waar gaan we zo alleen naartoe? Daarom zit er een diepe doodsangst in ons allemaal.

We willen gekend zijn, gekend blijven. Nou, je mag weten dat dat zo zal zijn. De Bijbel zegt dat je te kostbaar bent om verloren te gaan.

We willen ook weten waar we naartoe gaan. Nou, je mag ook weten dat er een hemel is waar je zult zijn. De Bijbel ziet daar een plek voor jou.

Iedereen gaat een keer dood. Maar niemand heeft er ervaring mee. We zullen ons eraan over moeten geven. We hebben ook geen ervaring met het leven na de dood. We kunnen er alleen maar in geloven. Ons aan dat geloof overgeven.

De Bijbel helpt ons om het te geloven. We kunnen in Jezus geloven, de man met ervaring. Hij stond op uit de dood en leeft in de hemel. Je kunt je aan hem over- geven. Dan weet je dat je niet eenzaam hoeft te sterven, zonder dat je weet waar je heengaat. Dankzij Jezus weet je dat je eeuwig mag blijven leven, in een nieuw, veel beter bestaan. Als je Jezus kent weet je ook waarom. Omdat je zo geliefd bent. Dat besef overwint elke doodsangst.