Is God echt wel zo goed?

Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.
Romeinen 5:8


Satan zal je met twee vragen aan het twijfelen proberen te brengen. Ten eerste: is God echt wel zo goed? En ten tweede: ben ik echt wel zo geliefd? Het antwoord is altijd: ja, meer dan je dacht!

Denk aan de allerslechtste mens. Bedenk hoe de zonde van die mens een vijand van God heeft gemaakt. Toch had Jezus die persoon op het oog toen Hij zichzelf tweeduizend jaar geleden gaf voor de zonde.

Denk nu aan jezelf. Misschien vind jij jezelf ook niet de allerbeste. Maar voor God weegt dat niet meer. Hij heeft tweeduizend jaar geleden al jouw tekorten op Jezus gelegd. Hoor wat Hij zegt. ‘Ik ben toen al voor jou gestorven.’ Het kruis van toen is het bewijs dat het nu waar is.

‘Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. Werden we in de tijd dat we nog Gods vijanden waren al met hem verzoend door de dood van zijn Zoon, des te zekerder is het dat wij, nu we met hem zijn verzoend, worden gered door diens leven’ (Rom. 5:9-10).

God is echt goed. En Hij houdt echt van je. Hij spreekt je niet alleen vrij van veroordeling, maar schenkt je ook nog de redding die hoort bij de kwaliteit van het leven van Jezus.

Kijk je om je heen of naar jezelf, dan zie je het niet altijd. Maar kijk je naar Jezus, dan weet je het zeker. Het kruis spreekt van honderd procent genade. Het is het keiharde bewijs van Gods goedheid en liefde.