Je bent hartelijk uitgenodigd

 

‘Ga met mij mee.’

Johannes 1:43

Jezus verlaat de Jordaan in Judea en gaat met zijn eerste volgelingen terug naar Galilea, waar Hij vandaan komt. Hij is dan ongeveer dertig jaar (Luc. 3:23). Onderweg komt Hij Filippus tegen.

Hij zei tegen hem: ‘Ga met mij mee’ (Joh. 1:43).

Dat is typisch Jezus. Je kunt Hem tegenkomen en Hem dan zomaar horen vragen of je met Hem mee wil.

 

Waarom vraagt Hij dat? Om jou voor zijn karretje te spannen? Nee, zelf heeft Hij niemand nodig. Maar Hij weet dat jij Hem nodig hebt. Het maakt niet uit of je schuchter bent, verlegen, traag, bang misschien. Hij zoekt je op, stapt op je af, stelt zijn vraag. Hij heeft jouw geluk op het oog en wil daar graag voor instaan. Daarom die belangstelling voor jou.

 

Ga dus met Hem mee, om te zien wat zijn uitnodiging inhoudt. Je trekt dan op met vergeving. Je wandelt naast wijsheid. Je luistert naar hoop. Je kijkt naar blijdschap. Je ziet handen die in alles kunnen voorzien. Ogen die jou eeuwig leven gunnen en geven. Een vaderhart zoals geen vader dat ooit kan tonen. Ga gerust met Jezus mee.

Goed, maar dan de volgende ook! Filippus reageert op de uitnodiging van Jezus zoals Andreas eerder. Die sleepte Simon Petrus mee naar de messias. Filippus nu Natanaël.

Waar is Filippus zo enthousiast over? Dat Jezus de vervulling van de profetie is. Hij is alles waar Mozes in de wet en ook de profeten over gesproken hebben. Waar zij alleen maar naar konden verwijzen, trekt nu in levenden lijve met hen op (Joh. 1:45).

Wat maakt jou enthousiast over Jezus?

Johannes 1:35-51