Jij overtreft alles

‘Wat de Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven.’

Johannes 10:29

Hoe weet je dat je voor altijd gered bent? Let op Jezus’ handen. Je weet het zeker als je kijkt naar de manier waarop Hij je vasthoudt. Jezus laat je nooit meer los.

‘Ik geef ze eeuwig leven; ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze roven uit mijn hand’ (Joh. 10:28).
En let op Gods handen. Ook God laat je nooit meer los.
‘Niemand kan het uit de hand van mijn Vader roven’ (Joh. 10:29).

Jouw eeuwige leven is dubbel beveiligd: je bent geborgen in Jezus én in God. Zoals Jezus in God is en die twee één zijn en niet uit elkaar gehaald kunnen worden (Joh. 10:30), zo ben jij in Jezus en dus in God en kun jij niet meer uit hen gehaald worden.

Uw leven ligt met Christus verborgen in God (Kol. 3:3).

Er is geen macht die jou uit Hem kan krijgen, geen zonde, geen aanklacht, zelfs jijzelf niet.

Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schapping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer (Rom. 8:38-39).

Niets in het heelal is God meer waard dan zijn bloedeigen kinderen die Hij in Jezus’ handen gelegd heeft. Daarom ben jij boven alles uitgetild.

‘Wat de Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven’ (Joh. 10:29).

Typisch dat deze zekerheid van het geloof zoveel weerstand oproept. Zodra Jezus hierover gesproken heeft slaat de veroordeling toe. De toehoorders willen Hem stenigen (Joh. 10:31). Maar dat gaat niet lukken; Jezus laat zich niet manipuleren.

Johannes 10