Rust – Marta en Maria

‘Maria heeft het beste deel gekozen, en dat zal haar niet worden ontnomen.’
Lucas 10:42

Iemand moet toch de verantwoordelijkheid nemen? Er is zoveel te doen. Als zij het niet regelt, wordt het een chaos in huis.
Jawel, het is best leuk als tijdens het feest mensen spontaan komen binnenvallen. Maar deze keer hebben ze dertien eters over de vloer. De gasten zitten zelfs op het dak. Die moeten wel allemaal het gevoel hebben dat ze welkom zijn.
Dus holt Marta het huis door. Geagiteerd. Ze kan het ook niet helpen dat ze stampvoetend rondrent. Haar zus zit daar maar. Die steekt geen hand uit. Nee, ze kan het niet meer harden. Ze moet er iets van zeggen.

‘Heer, kan het u niet schelen dat mijn zuster mij al het werk alleen laat doen? Zeg tegen haar dat ze mij moet helpen.’ (Lucas 10:40)

Maria zit aan de voeten van Jezus. Wat er om haar heen gebeurt ontgaat haar. Ze kan haar blik niet van haar Meester afhouden. Als Hij gaat praten, komt er een wonderlijke rust over haar. Een geluk dat haar optilt uit alle beslommeringen. Daarom is ze een en al oor.

Jezus kent beide zussen goed. Hij houdt van hen en gunt hun het allerbeste. Hij wil dat Marta zal vinden wat Maria gevonden heeft. Rust in zijn aanwezigheid.

‘Marta, Marta, je bent zo bezorgd en je maakt je veel te druk. Er is maar één ding noodzakelijk. Maria heeft het beste deel gekozen, en dat zal haar niet worden ontnomen’ (Lucas 10:42).

Wink – In de wereld moet je rennen en vliegen; in Jezus mag je rusten en vlieg je toch.