Rust – Tart de tijd!

Beter is een handvol rust dan beide vuisten vol zwoegen en najagen van wind.
Prediker 4:6

Als je druk bent en geen tijd hebt, neem dan juist de tijd. Neem tijd voor jezelf. Zet jezelf even stil. Kies voor een moment van rust. Bedenk dat jij de baas bent over de tijd en dat alles om je heen zich naar jou moet voegen.

Rust is winst, juist in de drukte. Ben je bij Jezus in de rust geweest, dan gaat alles je gemakkelijker af. Wat onder druk stond is tot rust gekomen. Waar je tegenop zag weegt zo zwaar niet meer. Je dacht dat je moest rennen en vliegen, maar nu wandel je door je bezigheden heen. Alles gaat je gemakkelijker af.

Zelfs je agenda wil Jezus voor je plannen. Als je de rust in zijn aanwezigheid kwijt dreigt te raken, is dat het signaal om nee te zeggen tegen dingen die zo nodig moeten. Je mag dan ook dankbaar zijn als een afspraak niet doorgaat en erop vertrouwen dat God iets beters heeft. Omdat alles wat vanuit rust komt beter is.

Daarom blijft het nodig om tegen elkaar te blijven zeggen: neem je tijd met Jezus. Breng je lichaam ook vandaag weer tot rust. Concentreer je een moment op je adem. Gebruik de stilte om zijn weldadige aanwezigheid te ervaren. Kijk naar Hem, Hij kijkt naar jou. Neem dus de tijd.

Wink – Als jij rust, kan God werken, als jij slaapt, kan God waken, als jij zwijgt, kan God spreken.