Stilte – Zijn blijdschap over mij

Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen.
Sefanja 3:17

Weet je dat de stilte zich op veel verschillende manieren voor kan doen?
Soms ontvouwt die zich zomaar in de krankzinnige drukte van een wereldstad. Middenin hartje Beijing zag ik een rimpelloos meer waarop bootjes dreven als roerloos slapende zwanen.

Soms is de stilte adembenemend. Boven de gebarsten bergen van de Negevwoestijn zag ik grote groepen roofvogels statig op de thermiek omhoog cirkelen.

Soms is de stilte vertrouwd. Als mijn vrouw naast me in de auto zit en we lange tijd allebei zwijgen, terwijl we van elkaar weten hoe we genieten van dezelfde dingen die we zien.

Maar niets is te vergelijken met Jezus’ aanwezigheid in de stilte.

Zijn vriendelijke aanwezigheid verlicht je; de twinkeling in zijn ogen bevestigt je dat Hij van je houdt. Nooit wordt zijn blik verduisterd, nooit klinkt er een verwijt. Hij beoordeelt je niet, raakt niet teleurgesteld of ongeduldig. Nee, Hij is blij met jou. Daarom is zijn inwoning een stille, warme, inspirerende bron van liefde.

Stiltetip – Zoek weer de plek op waar je tot rust komt. Neem eerst de bijbeltekst tot je (lees hem een paar keer, liefst hardop). Wees dan stil in Jezus’ liefdevolle stilte. Adem rustig in, houd vast, adem uit. Geniet van zijn blijdschap over jou. En wees dankbaar. Zeg: ‘Dank U, Jezus’.