Vooraf…

Ik neem je in 282 verhalen mee door de Bijbel. Dat wordt een geweldig avontuur. Want de Bijbel is een bijzonder boek: spannend en met een groot geheim. Je vindt er het leven in zoals het is, en het leven zoals het zou kunnen zijn.

Lijken sommige verhalen je te wonderlijk? Toch gaan ze ook over jou! Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom jij er bent? Dat lijkt een mysterie, maar de Bijbel onthult het. Je kunt er zomaar door gegrepen worden …

Ongetwijfeld is dit het grote mysterie van ons geloof …
1 Timoteüs 3 vers 16

De Bijbel is het meest gelezen en navertelde boek ter wereld. Dat is al eeuwen zo. Het boek bestaat bijna 2000 jaar, en sommige delen zijn nog ouder. Eigenlijk bestaat de Bijbel uit een heleboel boeken. Wel zesenzestig, die werden geschreven door meer dan veertig mensen.

De Bijbel is indrukwekkend, maar het is geen gemakkelijk boek. Daarom heb ik de belangrijkste stukken opnieuw verteld, in eenvoudige taal. In boekvorm werd dat De tienerbijbel, die al vaak werd herdrukt. En er kwam ook een boek voor volwassenen, De Bijbel eenvoudig naverteld.

Hier heb ik de bijbelverhalen ondergebracht in 31 delen. Bij elk verhaal krijg je onderaan telkens wat extra informatie. En ook een verwijzing naar de bijbelteksten die ik gebruikt heb. Alle verhalen (voor een groot deel geschiedenissen!) hebben iets belangrijks te vertellen. Samen zullen ze je helpen om de grote lijn van de Bijbel te begrijpen. En om het mysterie te ontdekken, waar jij ook je plaats in hebt.

Als ik je met deze verhalen door de hele Bijbel heen mag leiden, zal dat een onuitwisbare indruk bij je achterlaten. Ik ben ervan overtuigd dat de inhoud je nooit meer los zal laten …

Willem de Vink