Willem exposeert in Elburg

Te zien bij de Zandverhalen in Elburg: de originele tekeningen en alle 238 vertaalde edities van het stripverhaal Jezus Messias van Willem de Vink. Met deze expositie worden twee bijzondere fenomenen samengebracht: stripboek Jezus Messias is het meest vertaalde stripboek ter wereld, de Zandverhalen zijn met 5000 vierkante meter de grootste uitbeelding van de Bijbel.

Willem de Vink toont met strips, tekeningen en schetsen hoe hij al in zijn kinder- en tienerjaren met Jezus bezig was en hoe hij tot het stripboek kwam dat nu door steeds meer mensen gelezen wordt. De expositie rond het stripboek heeft een eigen ruimte gekregen en wordt omgeven door Heidelberger drukpersen, omdat overal in de wereld de stripboeken van de persen rollen. Hij werd in het kader van de Maand van de Bijbel op 26 januari geopend door Bram van Grootheest, directeur van Wycliffe Bijbelvertalers. Ook de burgemeester van Elburg Jan Nathan Rozendaal was daarbij aanwezig.

Zowel schrijver/tekenaar van het stripboek Willem de Vink als bedenker/eigenaar van de Zandverhalen Aad Peters hebben een passie voor de Bijbel. Willem de Vink schreef ook de Tienerbijbel, die al vele malen werd herdrukt. Aad Peters stelt bij de expositie van het stripverhaal zijn privécollectie oude Bijbels tentoon. Er is bijvoorbeeld een handgeschreven Bijbel te zien en oude Tora-rollen.

Heel de week open, maandag t/m zondag: 10:00-18:00 uur

Tickets: volwassenen 18,50 studenten 16,50 kinderen 14,50

Locatie: J.P. Broekhovenstraat 9, Elburg