50.000 stripboeken voor Swaziland

In Swaziland maken duizenden mensen kennis met Jezus dankzij stripboek Jezus Messias. In dit Afrikaanse land heerst veel armoede en analfabetisme. Begin januari zijn hier 50.000 stripboeken gedrukt. Het stripboek is volgens de initiatiefnemers een geweldige manier om het evangelie over te brengen.

God gaf Leo Baan in het hart om groot te denken voor het land waar hij met zijn vrouw Jill woont en werkt. Hij zag het voor zich hoe jongeren het evangelie tot zich zouden nemen dankzij het stripboek. Het complete verhaal van Jezus in plaatjes!

‘Mensen moeten hier soms 100 kilometer reizen om een Bijbel te kunnen kopen. Maar hebben ze er een, dan kunnen ze hem vaak niet eens lezen. Daarom is het stripboek zo belangrijk voor ons land. Met de plaatjes erbij ga je begrijpen wie Jezus is. Dat gaat van grote betekenis zijn,’ vertelt Leo. ‘Swaziland is een prachtig land, met mooie, kostbare mensen. Het is ook een van de armste landen ter wereld, vol corruptie en hekserij. Het mist veel mannen vanwege de aidsepidemie. Daar bovenop was er de afgelopen jaren grote droogte. Het bracht gelovigen samen om te bidden voor hun land. Nu staat de koning open voor het evangelie en zitten er zelfs christenen in de regering. Er is nog nooit zoveel openheid geweest. Daarom is het nu de tijd om mensen bekend te maken met Jezus.’

Leo heeft een netwerk opgebouwd om de boeken te verspreiden op scholen, in ziekenhuizen en gevangenissen. Hij hoopt dankzij meer giften een veelvoud aan boeken te kunnen verspreiden.