Hart – Welkom op de troon

‘In hoogheid en heiligheid zal ik tronen met hen die verslagen en onaanzienlijk zijn, opdat de onaanzienlijke geest herleeft, opdat het verslagen hart tot leven komt.’
Jesaja 57:15

 

Zoek de stilte en gebruik weer je voorstellingsvermogen.
Denk je de hemel in. God woont daar, hoog en heilig. Hij zit op de troon. Jezus zit naast Hem, aan zijn rechterhand. Ze zitten daar in alle rust, omdat de strijd is gestreden.

Je hebt gehoord dat je hier welkom bent. Jezus heeft een plek voor je vrijgehouden. Daarom sta je voor de hemelpoort.
Je bent heel benieuwd hoe het daar zal zijn. Maar je aarzelt. Je voelt je onaanzienlijk en verslagen. Er is zoveel om teleurgesteld over te zijn.

Toch loop je naar binnen. Jezus’ uitnodiging was onweerstaanbaar.
En kijk: God de Vader en Jezus de Zoon stralen als ze jou zien. Dat heeft een wonderlijk effect op je. Al je schroom en schaamte glijden van je af.

De warme stem van de Vader klinkt. Hij noemt jouw naam.

‘Welkom thuis!’ zegt Hij. ‘Ik weet hoe je je voelt. Maar Ik richt je hoger op dan je ooit geweest bent. Je zult leven. Leef!’

Op hetzelfde moment word je hoog opgetild. Het lijkt wel alsof je vliegt.
Tegelijkertijd komt alles om je heen in een ander perspectief te staan. Je ziet je eigen wereld onder je, heel je leven. En plotseling weet je dat je er de baas over bent.
Je weet het, want je bent op jouw troon geplaatst, aan de rechterhand van Jezus. Ja, je zult met Hem heersen.

Stiltetip – Dit beeld mag je in je hart bewaren: jij zit met Jezus op de troon. Zie en zeg: ‘Ik regeer over mijn leven vanuit mijn hart. U woont in mijn hart’.