Als God spreekt verandert dat alles

‘Trek weg uit je land, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen’ (Gen. 12:1).

Spreekt God, dan zet dat je leven op z’n kop. Wat Hij zegt is zo anders, zo veel warmer, helderder en completer dan alles wat je ooit dacht of hoorde, dat jouw bestaan in een totaal nieuw daglicht komt te staan.

Alles om je heen vervaagt en verandert. Je bezit, je toekomst, je reputatie, het is allemaal minder belangrijk. Jouw mening, jouw dromen, ze worden van jezelf af gericht en krijgen een nieuw perspectief. Je zorgen, waar gingen die eigenlijk over? God heeft gesproken!

Als God je aanspreekt weet je hoe je boft. Je mag er zijn! Voor Hém! Hij koos je uit, Hij wil met je optrekken, Hij zal er zijn en dat zul je merken ook. Dan wordt al het andere toch van minder belang?

Zo kom je los van de aardse dingen die je zo zwaar, log en loom maakten. Jouw gepieker over jezelf, hoe je op anderen over komt, of je je gezondheid, je welvaart en welzijn wel vast kunt houden – het doet er allemaal veel minder toe. Zelfs wat je omgeving en familie van je vindt is niet meer belangrijk. Jij bent een kind van God en jouw Vader heeft je geroepen!

Voel de tinteling. Zie de diepte. Ga gedragen. Er ligt een leven voor je vol beloften. Je komt in beweging, je wandelt met verende voeten verder en elke stap drukt je dieper in vrede, vreugde en veiligheid.

Zo sprak God Abram aan. En Abram ging, want hij wist dat Gods hand op hem rustte (Heb. 11:8).