Compassie – Ga door!

Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk. Alles wat u doet, moet u met liefde doen.
1 Korintiërs 16:13-14

Je hebt met de hulp van dit boek een jaar lang de stilte met Jezus opgezocht. Je hebt meer geproefd van het heerlijke leven dat God je gunt. Gefeliciteerd met zoveel zegen! Ik raad je aan om het komende jaar hiermee door te gaan en nog meer te verwachten.

  • Blijf de stilte zoeken. Blijf mediteren. Koester je plek en je tijd met Hem.
  • Gebruik de spreuken. Blader nog eens terug naar de pagina’s met spreuken die ik telkens op de voorlaatste dag van de maand voor je heb samengesteld. Kies er uit elke lijst een uit die je wilt bewaren om te overdenken. Hetzelfde kun je doen met de mooiste bijbelteksten die je in dit boek aantrof.
  • Voeg je in de kerk. Ontvang hier Gods genade en zegen. Oefen onder gemeenteleden om daarvan door te geven.
  • Zie het voor je wat Gods genade door jou heen met anderen doet: jouw vriendelijkheid – goedheid – liefde – verdraagzaamheid – zelfbeheersing – meelevendheid – solidariteit – zachtmoedigheid – trouw – behulpzaamheid – geduld – geloof – dienstbaarheid – vrijgevigheid – zorgzaamheid – gastvrijheid – compassie … voor de ander.

Stiltetip – Doe ook vandaag weer wat je gewend bent om in de stilte met Jezus te doen. Zie en zeg: ‘Dank U voor het afgelopen jaar. Dank U voor uw zegen. Ik zie een gelukkig nieuwjaar voor me, met nog meer zegen’.

Wink – Hoop verwacht altijd meer zegen.