Compassie – Oefenen met geld

Wie barmhartig is voor een arme leent aan de HEER, die zal hem zijn weldaad vergoeden.
Spreuken 19:17

Barmhartigheid begint met vrijgevigheid. Jezus wil dat we ons geld inzetten als oefengebied. Begrijp je hoe je geloof investeert in geld, dan kun je de echt belangrijke dingen gaan doen, namelijk geloof investeren in mensen.

‘Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste, is ook oneerlijk als het om veel gaat. Als jullie onbetrouwbaar blijken in de omgang met de valse mammon, wie zal jullie dan werkelijk belangrijke dingen toevertrouwen?’ (Lucas 16:10-11).

Hoe maakt God je dus klaar en betrouwbaar om je kostbare mensen toe te vertrouwen? Door betrouwbaar te leren handelen met iets onbetrouwbaars als geld. Door je geldzaken met Hem te doen, geef je Hem de kans om je geloof en karakter te vormen. Zo kan God je steeds meer toevertrouwen.

Om te beginnen mag je aan de gemeente je tienden geven. Zo geef je aan Jezus, want Hij is het hoofd van de gemeente. Door daar trouw in te zijn kan God je meer toevertrouwen, zodat je meer en meer zegen kunt doorgeven.

God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk (2 Korintiërs 9:8).

Stiltetip – Neem ook vandaag een half uur rust. Zie jezelf als iemand die mag geven. Dank God voor wat je nu al hebt ontvangen. Wees er blij mee. Zie en zeg: ‘Ik geef graag en blijmoedig’.