Dezelfde zegen die Abraham kreeg, is voor jou

Het is nu juist door zijn belofte dat God zijn genade aan Abraham heeft geschonken.
Galaten 3:18b


Abraham zag een hemelse stad voor zich, waar zijn nageslacht zou wonen. De belofte die God aan hem deed, opent een geweldige toekomst voor ons. ‘Wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont’ (2 Pet. 3:13).

Abraham ging in geloof op weg naar die stad. ‘Door zijn geloof ging Abraham, toen hij geroepen werd, gehoorzaam op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen,’ lezen we (Heb. 11:8-16).

Jij en ik, wij zijn op dezelfde manier onderweg naar die geweldige toekomst, als vreemdelingen en gasten in deze wereld – en wij worden ook op dezelfde manier als Abraham onderweg gezegend. ‘Iedereen die gelooft, wordt samen met Abraham gezegend’ (Gal. 3:9), staat er. Het is adembenemend om te zien hoe Abraham gezegend werd.

Abimelech zei over Abraham (Gen. 21:22): ‘God blijkt u terzijde te staan bij alles wat u onderneemt.’

De Hethieten zeiden (Gen. 23:6): ‘Wij beschouwen u als een vorst, die door God zelf begunstigd wordt!’

Abrahams oudste knecht zei (Gen. 24:35): ‘De HEER heeft mijn meester overvloedig gezegend, zodat hij rijk is geworden’.

Zie je wat het inhoudt als je zegt dat je een kind van Abraham bent? En als je net zo gelooft? Dan komt Gods zegen op dezelfde manier naar jou toe als naar Abraham. Jij bent met dezelfde genade bevoorrecht als hij. God staat ook jou terzijde bij alles wat je onderneemt. Ook jij wordt door Hem als een vorst begunstigd.

Je wordt in hetzelfde geloof net zo overvloedig gezegend!