Echtheid – Hoe ben je echt?

En in de hoop te mogen delen in zijn luister, prijzen we ons gelukkig. Romeinen 5:2

Wat is het echte leven? Wanneer leef je echt? Als je op avontuur bent, in de stad bijvoorbeeld, of middenin de natuur? Of juist als je gezellig onder vrienden bent? Of op je gemak thuis?

Iedereen wil groots en meeslepend leven. Iedereen wil ook veilig en rustig leven. Die twee lijken onverenigbaar. Maar Jezus geeft je het allebei. Hij geeft je de kans om optimaal te leven en toch in de rust te blijven van zijn bescherming. Dat is het leven dat God je gunt.

Alles in jou is door Hem gewild. Daarom zal Hij je altijd uitdagen om compleet tot bloei te komen. Alles in jou is ook door Hem geliefd. Daarom zal Hij nooit iets vragen wat ten koste van jezelf gaat. Leven met Jezus is een veilig avontuur waarin je mag worden wie je bent.

Echt leven is zijn wie je bent. Maar hoe word je dat? Kun je jezelf voorstellen als een persoon die alleen maar echt is? Nee, omdat je niet weet wie je echt bent. Maar je kunt wel je ogen sluiten en je verbinden met degene die dat als enige wel weet. Je kunt tegen Jezus zeggen: ‘Neem me maar mee het echte leven in, uw echte leven in, het echte leven waarin U bent opgestaan, waarin ik echt kan zijn zoals U mij gemaakt hebt.’

Stiltetip – Vergeet de vraag hoe jij echt kunt zijn. Verbind je met Jezus, die weet wat echt is. Wees stil bij Hem. Hij brengt het echte leven bij je tevoorschijn, omdat Hij het is.