Echtheid – Nu al aan Hem gelijk

Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. 1 Johannes 3:2

Wat God ziet is echt en waar. Onze hemelse Vader ziet in jou een uniek, geliefd en volmaakt kind van Hem; net zo uniek, geliefd en volmaakt als zijn Zoon Jezus. Als we straks Jezus lijfelijk zullen zien, zullen we weten wie we altijd al waren. Zoals Hij.

Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan hem gelijk zullen zijn wanneer hij zal verschijnen, want dan zien we hem zoals hij is (1 Johannes 3:2).

Het besef dat je dan in Jezus zult herkennen hoe God je werkelijk altijd al heeft gezien, helpt je om je nu al te ontdoen van alles wat niet bij dat beeld past.

Ieder die dit vol vertrouwen van hem verwacht maakt zich rein, zoals ook Jezus rein is (1 Johannes 3:3).

Zie je Jezus, dan weet je dat je jezelf niet meer hoeft te veroordelen. De wet heeft geen invloed op je. God kent je niet in je zonden. Jij bent goed genoeg.

Ieder die zondigt overtreedt Gods wet, want zondigen is Gods wet overtreden. U weet dat Jezus verschenen is om de zonden weg te nemen; er is in hem geen zonde. Ieder die in hem blijft, zondigt niet (1 Johannes 3:4-6).

Zie je jezelf zoals God je ziet? Keur jezelf dan niet af, maar zie jezelf in Jezus.

Wink – De bodem van je bestaan is je zelfbeeld: daar komt Jezus om te zeggen hoeveel Hij van je houdt.