Eenvoudig leven – De kracht van een eenvoudig evangelie

Uw richtlijnen zijn voor mij een wonder,
daarom volg ik ze met heel mijn hart.
Als uw woorden opengaan, is er licht
en inzicht voor de eenvoudigen.
Psalm 119:129-130

Albert Einstein was ernaar op zoek in de metafysica en astronomie. Johann Sebastian Bach in de opeenvolgende muzieknoten die hij schreef. Bertrand Russell in wiskundige formules. En Piet Mondriaan toen hij zijn rechte lijnen en vlakken schilderde. Waarnaar? Ze zochten naar schoonheid en kracht in de eenvoud.
Waarom eenvoud zo mooi en krachtig kan zijn? Omdat het je het gevoel kan geven dat iets ook echt klopt.

Wel heel bijzonder van eenvoud is het evangelie. God heeft bewezen hoeveel Hij van ons houdt door ons Jezus te schenken. Nu weten we waarom we bestaan.

Het evangelie zegt het heel eenvoudig: dat we bestaan, klopt. De liefde klopt.

De eenvoud van het evangelie blijkt niet alleen uit haar boodschap, maar ook uit de simpele reactie die het vraagt. Je kunt het eenvoudigweg aannemen. Er ja tegen zeggen. Erin geloven. Dan gaat het je in haar greep krijgen, raak je er vol van, loop je ervan over.

Het evangelie blijft ook altijd even eenvoudig. Het wordt niet moeilijker of ingewikkelder. Het is Gods onverdiende gunst die naar je toekomt. Je kunt er altijd en overal op ingaan. En er altijd van genieten.

Want het evangelie verliest in al haar eenvoud nooit aan kracht. Maak je contact met Jezus, dan komt Gods Geest in beweging en bewijst Gods liefde zijn effectiviteit.
Je weet: je mag er zijn!

Stiltetip – Neem weer je tijd met Jezus. Houd het eenvoudig. Zie en zeg: ‘Jezus’.