Eenvoudig leven – God spreekt in alledaagse dingen

Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.
Psalm 19:5

God spreekt op allerlei manieren. Hij komt in de meest alledaagse dingen naar je toe. Ben je bescheiden genoeg om het op te merken, dan zul je er in allerlei situaties profijt van hebben.

Neem die paar minuten die je van het station naar huis wandelt. Ben je opmerkzaam, dan kom je geïnspireerd thuis.

Je ziet bijvoorbeeld een vrouw die de ramen wast. Laat je dat op je inwerken, dan kun je geraakt worden door de zorg die zij besteedt aan haar rijtjeshuis. Zonder moeite herken je er iets in van God: het is dezelfde zorg die Hij aan zijn huis besteedt en ook de zorg die jij mag schenken aan wat jou is toevertrouwd.

Verderop speelt een jongen met zijn skateboard op de halfpipe. Hij maakt steeds dezelfde bewegingen, om die zo goed mogelijk te leren beheersen. Laat je dat op je inwerken, dan kun je verwonderd raken over zijn vasthoudendheid. Op dat moment luister je naar je hart en hoor je hoe Gods Geest bij je aandringt om net zo vasthoudend te zijn in de taak die jij mag vervullen.

Vlakbij huis zie je een groep kauwtjes in het planstoen om elkaar heen springen. Er schiet een lach door je heen: je herkent er iets in van je eigen gezin.

Wat is er nu gebeurd tijdens je wandeling naar huis? Omdat je opmerkzaam was, kon Gods Geest je losmaken van je werk en klaarmaken om er te zijn voor je vrouw en kinderen. Dus ben je extra zorgzaam in huis. Vasthoudend in wat je voor je gezin wilt betekenen. En daarin ook nog vrolijk!

Stiltetip – Blijf oefenen in het omgaan met God. Neem er de tijd voor. Zie en zeg: ‘Ik ben er en U zult er zijn’.