Genade verlengt je levensjaren

Door mij, Wijsheid, vermeerderen de dagen van je leven, je levensjaren nemen door mij toe.
Spreuken 9:11


Gelukszoekers, opgelet! De wetenschap is er nu ook achter. Biologen hebben ontdekt dat geluksgevoel invloed schijnt te hebben op je chromosomen. Gelukkige mensen leven langer.

Mooi hoor, maar daar was de Bijbel allang uit. Stress, onvrede, boosheid bezorgen je een slijtageslag. Maar als je je geluk zoekt bij God, geeft Hij je extra jaren.

‘Wie bescheiden is en ontzag heeft voor de HEER,
wordt beloond met rijkdom, eer en een lang leven’ (Spr. 22:4).

Zie je: naast rijkdom en eer wordt hier ook gesproken over een lang leven. Wie worden daarmee beloond? Mensen die niet hun eigen geluk proberen te bemachtigen, maar daarvoor op God vertrouwen. Gods genade is een onverdiende gunst, die je alleen kunt ontvangen als je bescheiden bent en ontzag hebt voor Hem.

Gods geluksformule zit hem niet in therapeutische programma’s, farmaceutische oplossingen of synthetische emoties, maar in echte, onvervalste genade. Die geeft je gezond geluk.

Sommige mensen vinden dat je niet op geluk uit moet zijn. Maar wat is er op tegen als je je geluk zoekt in God? Hij stelt er een eer in dat het jou goed gaat (Ps. 31:20). Hij geeft je zelfs extra jaren in het vooruitzicht om van Hem te genieten!