Je zult goed slapen

In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in.
Psalm 4:9a


Goed geslapen? De slaap werkt als een barometer. Of je gelukkig bent of niet merk je aan je nachtrust. ‘Velen zeggen: Wie maakt ons gelukkig?’ (Ps. 4:7a). Ze kunnen met hun gepieker maar moeilijk de slaap vatten.

Maar wij zeggen bij het slapen gaan (Ps. 4:7b en 8): ‘HEER laat het licht van uw gelaat over ons schijnen. In u vindt mijn hart meer vreugde dan zij in hun koren en wijn.’

God wil je een goede nachtrust garanderen. Hij is bij je als de allerbeste vader of moeder om je toe te dekken. En let op: Hij doet dat dus met een blij en liefdevol gezicht. Zijn stralende blik rust op je. Dat in tegenstelling tot mensen die bedolven worden onder slechte gedachten.

Als je weet dat Gods blik op je rust, weet je ook dat je veilig bent.

‘Je hoeft niet bang te zijn wanneer je slapen gaat, je slaap zal vredig zijn. Je kunt vertrouwen op de HEER’ (Spr. 3:24, 26a).

Malen is niet nodig. Je stapt niet in een gapend gat als je probeert te gaan slapen. Ook dromen hoeven je niet te kwellen. Je kunt je rustig overgeven aan de Vader, omdat je in je slaap veilig thuiskomt.  

Resultaat? Er gaat weer een belofte in vervulling. ‘In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want u, HEER, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis’ (Ps. 4:9).

Tip – Geef je bij het inslapen rustig over aan Jezus.