Gods liefde is in ons

Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop.
1 Johannes 4:16


Vul je gedachten vandaag weer met Gods liefde. Kijk wat Hij voor ons heeft gedaan. ‘De Vader heeft zijn Zoon gezonden als redder van de wereld’, schrijft Johannes; hij heeft dat zelf gezien (1 Joh. 4:14). En hij heeft de ruil die Jezus voltrok als geen ander begrepen: ‘Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en hij in God’ (vers 15).

Als je – net als Johannes – ziet wat Jezus gedaan heeft, begrijp je hoeveel God de Vader van je houdt. De ruil die Hij tot stand bracht, maakt het mogelijk dat je die liefde altijd met je meedraagt. Als Jezus in je woont, ken je Vaders liefde (vers 16).

Maar dan moet je wel op die liefde vertrouwen. Er heilig in geloven. God wil zijn genade vrijuit aan je schenken, maar wel onder één voorwaarde. Dat je die ook wilt ontvangen. Hij wil dat je zijn liefde optimaal beleeft, maar dat kan alleen als je die liefde meer vertrouwt dan al het andere waarop je je vertrouwen kunt stellen.

Het is inherent aan de liefde dat je die pas leert kennen als je erop vertrouwt. Experts in de liefde zijn experts in vertrouwen. Het is een geweldig rijk avontuur om Gods liefde steeds beter te leren kennen, want Hij is meer te vertrouwen dan wie of wat ook. Kijk naar Jezus en je weet het.

Woorden van mensen, structuren van organisaties, prestaties, middelen die je om je heen verzameld hebt – al die dingen stellen vroeg of laat teleur, omdat ze allemaal weer verdwijnen. Jezus niet. Je kunt Hem nooit verliezen, omdat Hij ervoor koos om in je te komen wonen.

Tip – Kijk naar Jezus, koester zijn liefde en blijf vertrouwen!