Groei – Groeien doe je samen

Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. Efeziërs 4:15

God ziet zijn gemeente als één lichaam: het wandelende lichaam van Christus op aarde. Dat lichaam voedt en beschermt Hij, zodat het kan groeien in liefde.

Jij bent deel van dat lichaam. Daarom zal jouw groei ook vooral daar plaatsvinden, in de gemeente.

  • In de gemeente leer je om met elkaar om te gaan zonder veroordeling. Je bent verbonden met elkaar en dat geeft je veiligheid, rust en plezier.
  • In de gemeente leer je ook waarin je nog mag groeien. Beschermd in de liefde mag je fouten maken. Loop je misschien tegen dingen aan die je lastig vindt? Die zullen veranderen dankzij de voeding die je krijgt en de oefening in je omgang met je broers en zussen.
  • In de gemeente houd je elkaar consequent de waarheid voor: jij bent geliefd, iedereen is geliefd, dankzij Gods genade. Er wordt voortdurend afgestemd op Jezus, die dan ook zijn genade kan doen gelden. Hij is het hoofd; het lichaam vangt zijn impulsen op om meer en meer naar Hem toe te groeien. Jij groeit daarin mee, in die liefde. En raad eens wat? Anderen groeien weer met jou mee.

Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde (Efeziërs 4:6).

Stiltetip – Neem weer je tijd met Jezus, liefst een half uur. Concentreer je eerst op je eigen lichaam en je ademhaling om tot rust te komen. Verbind je daarna in gebed met de gemeente. Zie en zeg: ‘Ik groei naar U toe. Samen groeien we naar U toe’.